Întreținerea gazonului

Dacă îți dorești o peluză verde și proaspătă pentru cât mai mult timp, trebuie să ții cont de câteva detalii:

1. Hrănirea gazoCum se pune gazonnului: În fiecare primăvară aplică în partea superioară a solului un strat gros de compost organic.  Acest lucru va ajuta gazonul să beneficieze de o mare parte din nutrienții care îi sunt necesari. Tot în primăvară, afânați solul îndepărtând cu o greblă paiele sau iarba moartă de la suprafața terenului.

2. Fertilizarea: Acțiunea de fertilizare se poate face cu condiția să fie respectate cantitățile. Periodic, puteți aplica pe sol un fertilizator pe bază de nitrogen, de preferat înainte de a ploua. În zonele în care iarba este în concurență cu rădăcinile arborilor pentru câștigarea resurselor nutritive, răspândiți mai mult fertilizator pentru ca ambele să beneficieze de acesta.

3. Însămânțarea: există mai multe tipuri de gazon: pentru zone însorite și secetoase, gazon pentru umbră, gazon puțin înalt etc. Înainte de a trece propriu-zis la însămânțare, este obligatoriu să faceti o scurtă evaluare pentru a vedea nu doar ce vă place, ci și ce se potrivește în condițiile locale de temperatură, lumină și precipitații. O alegere bună este primul pas care te scapă în viitor de multe bătăi de cap. Firele de iarbă vor răsări cam după 7 zile de la însămânțare, dar veți beneficia de un gazon adevărat abia după 5- 6 luni.

4. Udarea gazonului: se udă dimineața devreme sau seara târziu, cantitatea de apă aplicată trebuie să fie suficientă pentru a pătrunde până la rădăcina firelor de iarbă.

5. Plivitul: îndepărtarea buruienilor care invadează gazonul nu este neapărat obligatoriu, mai ales dacă sunteți adepții unui gazon mai sălbatic.

6. Tunderea gazonului: se face o dată pe săptămână și nu se taie niciodată mai mult de o treime din înălțimea totală a ierbii.

Anunțuri